ΤΑ ΚΟΥΦΕΤΑ

Η παράδοση της μπομπονιέρας ξεκινά αρκετούς αιώνες πριν και θεωρούνται απαραίτητες σε εκδηλώσεις πολλών λαών.

Αρχικά δίνονταν μόνο σε γαμήλιες εκδηλώσεις της αριστοκρατίας.

Αργότερα οι μπομπονιέρες άρχισαν να δίνονται σαν ευχαριστήριο δώρο και μετά από την βάπτιση και ήταν πρωτότυπα κρυστάλλινα ή πορσελάνινα

κουτιά και περιείχαν bonbon's. Με το πέρασμα του χρόνου το περιεχόμενο αυτών των κουτιών μετατράπηκε σε αμύγδαλα περιβεβλημένα από ζάχαρη,

τα γνωστά σε όλους μας κουφέτα αμυγδάλου. Σήμερα φυσικά, τα "απλά" κουφέτα αμυγδάλου έχουν εξελιχθεί σε πληθώρα γεύσεων, σχημάτων και μεγεθών.

Και όλοι μας αναζητάμε πια να τα απολαύσουμε!

Τι πρέπει να προσέχω σχετικά με τα κουφέτα;

Τα κουφέτα έχουν ημερομηνία λήξης από 9 έως 12 μήνες. Διατηρούνται σε δροσερό περιβάλλον χωρίς υγρασία με θερμοκρασίες μέχρι 25 βαθμούς Κελσίου.

Δεν κάνει να τοποθετούνται σε ψυγείο και η παραμονή τους σε υγρό περιβάλλον ή σε υψηλές θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα

οδηγεί στην αλλοίωση τους ανεξάρτητα με την ημερομηνία λήξης τους. Τα κουφέτα που περιέχουν σοκολάτα είναι πιο ευπαθή σε σχέση με

τα αμυγδάλου στις θερμοκρασιακές μεταβολές. Όταν το κουφέτο μετακινηθεί από κρύο σε ζεστό χώρο ή ανάποδα, με μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας

υπάρχει κίνδυνος λόγω της συστολής διαστολής της σοκολάτας να εμφανίσει ρωγμές στην εξωτερική επιφάνειά του.

Η μεταφορά των κουφέτων σε περιόδους μέχρι 25 βαθμούς γίνεται χωρίς κίνδυνο.

Για περιόδους με μεγαλύτερες θερμοκρασίες καλύτερα να προτιμούνται τα κουφέτα αμυγδάλου έναντι αυτών με σοκολάτα.